Covid-19 protocol Borsbeek Tafeltennisclub vzw

 

1.  Vanaf 1 september 2021 zijn er geen beperkende maatregelen meer op het beoefenen van indoor sportactiviteiten voor minder dan 200 personen. Trainingen, competitiewedstrijden         en clubactiviteiten kunnen dus op de normale manier georganiseerd worden.

2. Social distancing en het dragen van een mondmasker zijn niet langer verplicht bij indooractiviteiten van minder dan 200 personen. Uiteraard staat het iedereen vrij dat om                          veiligheidsredenen wel te doen.

3. Het wassen van de handen of het ontsmetten met alcoholgel wordt nog steeds aangeraden. Onze club zal de nodige producten blijven voorzien.

4. Regelmatige reiniging van contactoppervlakken blijft aanbevolen. Zweetdruppels op de tafels moeten door de betrokken speler onmiddellijk verwijderd worden met een vochtig doekje.      Paletjes worden enkel met de rubbers op de tafel gelegd.

5. Er zal speciale aandacht geschonken worden aan een goede ventilatie door het tegenover mekaar openzetten van deuren, ramen of nooduitgangen.

6. Het gebruik en monitoring van een CO2-meter is verplicht in alle speelruimtes en in de kleedkamers. Voor de speelruimte is dat in orde, voor de kleedkamers raden we aan je                    aanwezigheid te beperken tot max. 15 minuten.

7. De maximum toegelaten CO2 in de speelruimte is 900 ppm. Van zodra dat peil bereikt wordt, zullen er extra maatregelen voor verluchting genomen worden.

8. Dubbelspel is opnieuw toegelaten.

9. Publiek is eveneens toegelaten maar zal, om reden van contacttracing, gevraagd worden zich te registreren met naam, gsm-nummer of e-mailadres.

10. Alle spelers wordt gevraagd zich aan bovenstaande richtlijnen te houden zodat trainingen, competities en clubactiviteiten op een veilige manier kunnen doorgaan.

 

Bron: Basisprotocol sport en corona, update 1 september 2021

Sport Vlaanderen/Vlaamse Sport Federatie