Van pingpongvereniging tot tafeltennisclubTTK Borsbeek werd in 1967 opgericht. Jozef Dussart was medeoprichter van 't Pleintje, zoals de club toen heette. De club groeide geleidelijk aan en halfweg de zeventiger jaren moest uitgekeken worden naar een grotere zaal om alle leden de kans te geven optimaal te kunnen spelen. Van zaal ’t Pleintje in Deurne werd uitgeweken naar Ter Smisse, de nieuwe sporthal van Borsbeek. Logischerwijs werd de naam ’t Pleintje dan ook veranderd in TTK Borsbeek. Van 50 leden halfweg de jaren zeventig is de club gestaag gegroeid tot meer dan 100 leden vandaag. En wat ooit begon als een recreatieclub is nu uitgegroeid tot een volwaardige tafeltennisclub met competitieploegen in de drie verbonden: Sporta (Katholiek Sportverbond), VTTL (Vlaamse Tafeltennis Liga) en AVVV (Antwerps Verbond van Vriendenclubs) en regelmatige deelname aan federale tornooien. Uiteraard is er ook nu nog steeds plaats voor recreatief tafeltennis.

Een club kan maar op volle kracht draaien als alle leden er zich thuis voelen. Daarom worden tijdens het seizoen een aantal activiteiten georganiseerd om iedereen de kans te geven elkaar eens op een andere manier te leren kennen. De openingsactiviteit met receptie en bbq is o.a. een van die activiteiten. Uiteraard wordt het tafeltennis niet vergeten met een jaarlijks weerkerend open clubkampioenschap, een clubkampioenschap met voorgift, een clubkampioenschap alle reeksen, een kampioenschap jeugd NG en niet te vergeten de “Nacht der Dubbels”.

Voorts zet de club zich in voor haar gemeente met het geven van initiatietafeltennis op de jaarlijkse speelweken en deelname aan het jaarlijkse sportkamp van de gemeente. Op die manier worden kinderen en jongeren op een speelse manier wegwijs gemaakt in het tafeltenniswereldje.

Momenteel draait de club mee op meer dan behoorlijk niveau. Met verscheidene ploegen in de competitie VTTL, Sporta en KAVVV, mag de club zich bij één van de grotere van het Antwerpse rekenen.

Alles wordt dan ook in het werk gesteld om het iedereen naar de zin te maken. Op dinsdag en woensdag wordt geleide training gegeven door professionele gediplomeerde trainers. Dit niet alleen aan gemotiveerde jeugdspelers, maar ook aan volwassenen. De jeugd traint in verschillende groepen, opgebouwd volgens leeftijd en sterkte, zodat iedereen op zijn eigen niveau en tempo iets kan bijleren. Want al is de club ambitieus in haar opzet, het hoofddoel blijft iedereen op een amusante manier de kans te geven zijn of haar sport te beoefenen.